Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a Beállítások módosítása gomb alatt állíthatod be, amit bármikor módosíthatsz. Részletes adatvédelmi tájékoztató.

VÍRUSMENTES TISZTA LEVEGŐ AZ OTTHONODBAN

VÍRUSMENTES TISZTA LEVEGŐ AZ OTTHONODBAN

Mára hangsúlyosabbá vált az egészségmegőrzés, mint eddig valaha, így többségünk igyekszik a lehető legtöbbet megtenni a betegségek elkerülése érdekében.

Cikkünkben bemutatjuk azokat a legfőbb szempontokat, amelyek miatt érdemes légtisztító segítségével vírus- és baktériummentessé varázsolni otthonodat.

Légtisztító otthonra

A különböző levegő tisztításra alkalmas készülékek egyre több otthonban jelennek meg. Ez nem véletlen, hiszen az idő múlásával egyre több káros anyaggal telítődik meg a levegő. Ha már kint kénytelenek vagyunk belélegezni a szennyezett városi levegőt, akkor legalább bent, az otthonunkban próbálunk megtenni mindent a tiszta levegőért.

Nem is gondolnánk mennyi láthatatlan szennyeződés és baktérium kering a lakásunkban, amelyek a hagyományos takarítási módszerekkel bizony nem távolíthatóak el, hiszen újratermelődnek a beltérben.

Egy megfelelő, rendszeresen használt légtisztító segítségével azonban megszüntethetőek ezek a problémák.

Javítják a levegő minőségét, kiszűrik a port, állatszőrt, szagokat, polleneket, a különféle baktériumokat és vírusokat, valamint az ártalmas gázokat. Mindemellett a legtöbb ilyen készülékkel beállítható a kívánt páratartalom is. Jótékony hatásai megkérdőjelezhetetlenek, hiszen teljes fizikai állapotunknak felüdülést jelent a tiszta levegő. Nem beszélve arról, hogy megannyi betegség kialakulása megelőzhető, illetve meglévő betegségek tünetei pedig enyhíthetők használatával.

De nézzük is melyek azok a további szempontok, amelyek miatt érdemes beszerezni egy légtisztító készüléket.

 

Betegségek kialakulása

A légtisztító készülékek megszűrik a beltéri levegőt és elpusztítják a különböző baktériumokat, vírusokat, gombákat, illetve a szálló pornak is véget vetnek. Miután az asztmát leginkább a levegőben lévő porszemcsék váltják ki, így egy légtisztító segítségével könnyedén megelőzhetjük annak kialakulását és ezzel együtt a mellkasi fájdalmakkal járó következményeit is.

Ugyanez a helyzet a különféle allergiás megbetegedésekkel is. Ha lakásunkban megtisztítjuk a levegőt, akkor legalább otthon tartózkodásunk ideje alatt megkíméljük és tehermentesítjük a szervezetünket. Szintén veszélyként leselkednek ránk a kisállataink által kibocsátott allergének. Ugyanakkor egy rendszeresen használt, kiváló minőségű légtisztítóval búcsút inthetünk a háziállataink miatt megjelenő allergiás tüneteknek is.

Az otthonainkban keringő szennyeződések leginkább a légutakat és a tüdőt támadják, de bizonyított tény, hogy a különböző szív- és érrendszeri betegségek megjelenésében is szerepet játszanak. Ha egyelőre még nincsenek hasonló tüneteink, problémáink, akkor is ajánlott a légtisztító használata, hiszen mint azt már említettük, a megelőzésen kell lennie a legnagyobb hangsúlynak.

 

Városi levegő

Napjainkban a nagyvárosok levegője rendkívül szennyezett, de már a kisebb városokat, falvakat sem kímélik teljesen a levegőbe kerülő káros anyagok. Ezen káros anyagok koncentrációja gyakran akár ötször magasabb otthonainkban, mint kültéren. Emiatt ajánlott tehermentesíteni szervezetünket és egészséges légkört teremteni legalább addig, amíg otthon tartózkodunk.

A légúti betegségek sajnos nem csak a felnőtt vagy az idős korosztályt, de a gyermekeket is jelentősen érintik. Így ha magunk miatt még nem is feltétlen szereznénk be légtisztítót, akkor gondoljunk gyermekeink egészségének védelmére.

 

Hatékony immunerősítő

A levegő rendszeres tisztításával erős immunerősítő hatás érhető el, amivel kéz a kézben jár sejtjeink aktivizálódása, így a javulhat a közérzetünk és csökken a bennünk dúló stressz mértéke is. Mindez pedig számos egyéb betegség mellett, például a migrén tüneteinek enyhítéséhez is sikeresen járulhat hozzá.

 

Fokozott teljesítőképesség, zavartalan alvás

A kiváló minőségű légtisztítók anionokat állítanak elő a helyiségben lévő levegőből, ennek köszönhető, hogy semlegesítik a különféle szennyező részecskéket. Az otthonunkban jelen lévő rossz levegő pedig csökkentheti teljesítőképességünket, de az alvásminőségre is jelentős hatása van.

Gondoljunk csak bele, hogy a kisbabák, kisgyerekek is a friss, tiszta levegőn alszanak a legjobbat. Így van ez nálunk, felnőtteknél is, mivel ha az éjszaka folyamán káros anyagokat, például port vagy baktériumokat lélegzünk be, az súlyosan rontja az alvás minőségét.

A levegő minősége tehát befolyásolja azt is, hogy szervezetünk milyen mértékben regenerálódik, ezzel összefüggésben pedig a koncentráció- és teljesítőképességünket is.

VitálBirodalom gyógyászati segédeszközökre specializálódott webshopjában kiváló minőségű légtisztító berendezések széles kínálatából választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet. Beurer légtisztítók különböző típusai között válogathatsz, amely márka immár több mint 90 éve az egészséges életmód legfőbb támogatója.

Ha Te is szeretnél otthonodba vírus- és baktériummentes, tiszta levegőt varázsolni, akkor kattints ide és nézz szét
a VitálBirodalom webáruházban.

Tartalomhoz tartozó címkék: Levegőterápia